Gyógyítás, öngyógyítás

Ezzel a címmel tartott előadást Dr Farády Zoltán Jászapátin, az alapellátásfejlesztési modellprogram épületében. 2014. ápriils 09. 16h-ra meghirdetett ingyenes rendezvényre érkező érdeklődők betekintést kaptak az orvosi és az alternatív gyógyítás kulisszatitkaiba.

Az elhangzottak felkavarhatták a hallgatókban a gyógyításról eddig kialakult képet. Elhangzott, hogy testünkkel nem igazán foglalkozunk tudatosan, nem fordítunk rá kellő figyelmet. Tükröt tartottunk magunknak, hogy lássuk: testünk állapota attól függ, ahogyan bánunk vele, ahogyan használjuk. Megismerhettük az EGÉSZség, és a FÉL-elem viszonyát, szembesülhettünk azzal, hogy bajainkért saját magunk vagyunk a felelősek, jelenlegi állapotunk a múltban hozott döntéseink, tetteink, cselekedeteink következménye. 

Akkor mit tehetünk?

Megfogalmazódott, hogyha eddigi bajainkat saját magunk hoztuk létre, akkor ezeket magunk is megtudjuk szüntetni. A feladat nehéz, mert döntenünk kell! Felvállaljuk-e ezt a felelősséget, merjük e őszintén kimondani, hogy igen, ahol most tartok, azért ÉN VAGYOK A FELELŐS, ahogy most érzem magam annak ÉN VAGYOK AZ OKA?

Aki ezt az utat választja, az a figyelmét magára irányítja, befelé figyel, bajaiért nem a külvilágot okolja, nem másokat hibáztat, így a figyelemből áradó energia saját maga felé irányul, önmaga harmóniájának megteremtésére fordítódik. Ezt a test is észre veszi, állapota kedvező irányba változik. 

Néhány jótanács, amit testünk és lelkünk harmóniája érdekében tehetünk:

  • Ne hibáztassunk másokat saját problémáinkért!
  • Fogadjuk el a változásokat úgy, ahogy kapjuk: EZ VAN
  • Testünket tápláljuk friss ételekkel. Annyit főzzünk, amennyi frissen elfogy. Lehetőleg, ne együnk hűtőben tárolt, fagyasztott ételeket!
  • Igyunk tiszta vizet bőségesen, napi 2-3 liter mennyiségben!
  • Testünket frissítsük reggel-este zuhanyzással, 3-5 perc jó meleg víz, a végén fél perc hidegvíz!