Lapacho tea

Lapacho

Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó és akár 700 évig is élő Lapacho-fa kérgét. Évente egy-kétszer szedik le a belül vöröses barna kérgét, melyet apróra reszelnek és teaként fogyasztják. A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt. Csak 35-40 éve figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, izületi panaszok és daganatok kezelésére. Alkalmazzák nyálkahártya-és bőrfekélyek, hasi panaszok, különféle daganatok, reuma, fájdalmak, asztma, fertőzések és legyengülés esetén. Ezután megkezdődtek az intenzív kutatások.

 Gyógyhatásai:
  • Immunstimuláló.
  • Erős antibiotikus hatású,
  • Daganat gátló,
  • Sokféle és magas ásványi anyagot tartalmaz
  • Jó gyulladásgátló,
  • Fájdalomcsillapító
  • Fokozza a kiválasztást

Elkészítése:
1 liter forró vízbe 1 púpos evőkanálnyi teát tegyünk, majd 5 percig főzzük (hiszen a növény kérgét használjuk fel teaként). Hagyjuk állni 20 percig, szűrjük le, majd hűlés után fogyaszthatjuk, lehetőleg édesítés nélkül. Önmagában enyhén füstös, vaníliás aromájú.
Kúraszerűen 6 hétig fogyasszunk belőle naponta 1-1,5 litert, majd 4 hét szünet után újra kezdhetjük inni.
A kúra minden krónikus megbetegedés esetében ajánlott, azaz 6 hetes fogyasztás után 4 hetes szünet után ismét 6 hétig fogyasszuk, ha célunk a vér minőségének javítása, az immunrendszer erősítése és a szervezet elsavasodásának megakadályozása. Különösen ajánlott a kúra csökkent ellenálló képesség esetén (lábadozás idején), ill. fizikai vagy szellemi megterhelés után. A kúra idején lehetőleg kerüljük az alkoholt és a nikotint és különösen ügyeljünk az egészséges táplálkozásra. Helyes tárolással (sötét, hűvös helyen, a legjobb csavaros üvegben vagy teásdobozban) a szárított teát akár néhány évig is eltarthatjuk. A megkezdett csomagot azonban néhány hét alatt használjuk el!