Fenyőszirup

  • Nyomtatás

Egy kellemes erdei vagy akár parki séta során a friss világoszöld hajtást kell összegyűjteni az arra alkalmas fenyőfáról. A begyűjtés tudatossága igen fontos! A fa él! Először is köszönjük meg, hogy ad a hajtásaiból, melyek egészségünk megőrzését segítik. Figyeljünk arra, hogy egy-egy ágról csak egy-két hajtást csípjünk le, hagyjuk meg a többit a "fény"fa fejlődéséhez.

A gondosan összegyűjtött fenyőhajtásokat otthon leöblítjük tiszta vízzel, zöldségcentcifugában kiszárítjuk. Jó magyar kristálycukorral rétegezve lerakjuk befőttes üvegekben. Az arány kb. 1:1, azaz egy sor cukor, egy sor fenyőhajtás. Az így megtöltött befőttes üveget egyszerűen lefedve (mint pl. a kovászos uborkát), kitesszük a napfényre érlelődni. A szirup éréséhez szükséges a meleg is, ezért ha még hűvösebb van, ablakban is tarthatjuk. A fenyőhajtások és a cukor szépen összeérik, szirupot alkotnak.

Az így kapott sziruppal ízesíthető pl. tea, de fogyasztható kanalas "elixírként" is.

Hozzon áldást életedre!