Lapacho tea
- Részletek
- Kategória: Receptek, praktikák kat.
- Megjelent: 2014. június 01. vasárnap, 17:45
- Írta: Farády Zsuzsanna
Lapacho
Dél-Amerika indiánjai már évszázadok óta ismerik, és sokféle betegség kezelésére használják a magasra növő, csodálatos virágokat hozó és akár 700 évig is élő Lapacho-fa kérgét. Évente egy-kétszer szedik le a belül vöröses barna kérgét, melyet apróra reszelnek és teaként fogyasztják. A fakéreg 40 éves kor után éri el a gyógyászati célra is alkalmas hatóanyag-koncentrációt. Csak 35-40 éve figyeltek fel a tudósok arra, hogy a perui és bolíviai inkák a növényi kivonatot nagyon eredményesen alkalmazzák gyulladások, izületi panaszok és daganatok kezelésére. Alkalmazzák nyálkahártya-és bőrfekélyek, hasi panaszok, különféle daganatok, reuma, fájdalmak, asztma, fertőzések és legyengülés esetén. Ezután megkezdődtek az intenzív kutatások.
- Immunstimuláló.
- Erős antibiotikus hatású,
- Daganat gátló,
- Sokféle és magas ásványi anyagot tartalmaz
- Jó gyulladásgátló,
- Fájdalomcsillapító
- Fokozza a kiválasztást